neděle 22. března 2015

Guláš 1:1


Guláš patří mezi jedno z nejčastěji se vyskytujících jídel v klasických hospodách a dodnes je to jeden z favoritů v mnoha domácnostech. Dneska vám představím jednu z nejběžnějších variant, a to guláš 1:1, neboli kolik masa, tolik cibule.


Suroviny (2-3 porce)


1/2 kg hovězího masa (tučnější) 
1/2 kg cibule
1 lžíce mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce sádla
3/4 litru vývaru nebo vody
sůl a pepř
1 lžička majoránky
3 bobkové listy

Postup

Nahrubo nakrájenou cibuli s lžičkou kmínu zvolna osmažíme na sádle do hněda. Když je hotovo, přidáme  hovězí maso nakrájené na větší kousky  a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Osolíme a opepříme, zaprášíme mletou paprikou a přidáme bobkový list. Minutku či dvě restujeme (jen hlídáme, aby nápek na hrnci nebyl příliš černý - hořký), poté přidáme vodu nebo vývar. Promícháme, aby se nápek rozpustil do guláše. Na mírném ohni pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne (raději déle, maso je pak křehoučké). Na závěr vmícháme promnutou majoránku. Nejlepší je guláš odležený.


Ať je Vám dnešní jídlo milé


Žádné komentáře:

Okomentovat