neděle 8. března 2015

Pomazánka Budapešť

Je večer, přišli jsme z lezecké stěny unavení a je hlad. Plánovaná Alsaská pizza musí počkat a uvolnit místo něčemu rychlejšímu. Suroviny jsme měli koupené, protože pomazánka byla v budoucnu v plánu a tak hned po příchodu jsme hladoví zamířili do kuchyně, chopili se nožů a vařeček a narychlo si udělali lehkou a nebojím se říct dost chutnou večeři. A tváří se to v podstatě zdravě :)


Recept

Červená cibule
tvaroh
paprika (nejlépe červená)
sůl a pepř
sladká mletá paprika

Nezmiňuji čeho kolik, protože opravdu záleží na chuti. Dneska to vyšlo asi 200g tvarohu, půl cibule, půl papriky a dvě lžičky mleté papriky. Sůl a pepř na dochucení. Snad není třeba psát, že cibuli a papriku nakrájíme, všechno sesypeme a zamícháme a pomazánka je na světě.

Servírování

Pomazánkou potřeme v libovolné vrstvě pečivo. V dnešním případě celozrnný žitný chléb od jednoho super pekaře z Brna. Pro radost  a potěchu oka dozdobíme. Výraznější chuť pomazánky krásně doplňuje střízlivost salátu ze špenátu, mangoldu a rukoly (k zakoupení v Tescu), který je ochucený balzamikem, olivovým olejem a trochou soli a čerstvého pepře.

Neváhejte a ať je Vám jídlo milé.


Žádné komentáře:

Okomentovat